De twee Geloofsgetuigenissen zijn:
Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah en ik getuig dat Moehammad Zijn boodschapper is.
De betekenis van Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah:
Ik geloof in mijn hart, ik verklaar en ik weet dat er niemand anders de aanbidding verdient dan Allah. D.w.z. Allah is de Enige die de absolute nederigheid van mij verdient en niemand anders dan Hem.
De betekenis van en ik getuig dat Moehammad Zijn boodschapper is:
Ik geloof in mijn hart, ik verklaar en ik weet dat de Profeet Moehammad ( de  zoon van ^Abdoellah die de zoon is van ^Abdoel-Moettalib die de zoon is van Hasjim die de zoon is van ^Abdoe ManaafAl-Qoerasjie) de slaaf en Boodschapper van Allah is. En dat hij voor de hele schepping gestuurd is; voor de mensen en de djinn en voor de Arabieren en de niet-Arabieren. Hij is van de stam Qoereisj de meest vereerde Arabisch stam. Hij was geboren in Mekka(1) en daar heeft hij de missie van Profeetschap ontvangen(2). Daarna  was hij naar Al-Madienah(3)geŽmigreerd waar hij begraven was. Hij is de laatste en de beste van alle Profeten enBoodschappers, moge Allah de status van hun allemaal verhogen.
Het is verplicht om te geloven dat alles wat hij over Allah verkondigd en verteld heeft waar is.
Het is verplicht voor degene die Moslim wil worden om de twee Geloofsgetuigenissen onmiddellijk uit te spreken met de intentie om Moslim te worden. Hij/zij moet ook in de betekenis van de twee Geloofsgetuigenissen geloven. En hij/zij is NIET verplicht om door zijn tong/mond te zeggen: "ik doe de intentie om Moslim te worden".
Allah weet het beste.

 
________________________________________
1  Mekka is een plaats in Saoedi-ArabiŽ.
2  Dat wil zeggen dat hij de openbaring heeft ontvangen en dat hij in Mekka was, in een grot die " Ghar Hira' " genoemd wordt.
3 Al-Madienah is een plaats in Saoedi-ArabiŽ.


De twee geloofsgtuigenissen
De weg om Moslim te worden
De maand Ramadan
De reiniging en het gebed
Online
Samen in onze liefde voor MoeHammed-Profeet MoHammed zijn licht liedt de weg uit de duisternis
Moslims
Nederland